Ana Sayfaİlkokulu Şerife
İlkokulu Şerife
Eğitim sistemimiz
hakkında detaylı bilgi için
bizi arayabilirsiniz
Şimdi Okullu Olduk
Okul, aileden sonra çocuğun içinde bulunduğu ilk temel sosyalleşme kurumudur. Okul dönemi, çocuk için ailesinden ilk ayrılış dönemidir; çünkü çocuk, okula başladığında evden farklı bir ortamda kendisini bulur.
Okulu yeni başlayan çocuğunuz için “acaba okula uyum sağlayabilecek mi?”, “o benden (ya da ben ondan) ayrı kalmaya nasıl alışacağız?”, “acaba arkadaşlık kurabilecek mi?” diye düşünürken bir üst sınıfa geçen çocuğunuz için “bu sene notları geçen seneye göre nasıl olacak?”, “hangi liseyi tercih etmesi gerekir?/sınavda başarılı olabilecek mi?” gibi sizi tedirgin ve gergin yapan düşünceler zihninizi meşgul etmeye başlayabilir. Böyle bir ruh hali her anne-babanın yaşadığı ve aslında “yaşaması gerekli” olan bir durumdur. Bu düşünceler sizlerin çocuğunuzu ve onun eğitimini ne kadar önemsediğinizin işaretidir aslında.
Ve işte büyük gün geldi ve siz bu stresli süreci başarıyla atlattınız… Çocuğunuz artık sadece eğlenmeye, oynamaya değil, öğrenmeye gidiyor… Okula iyi bir başlangıç yapmak, çocuğunuzun endişelerini azaltmakla kalmayacak, kendine olan güveninin gelişmesini sağlayacaktır. Yazın yarattığı rahatlıktan çıkmak hem sizin hem de çocuğunuz için zor olabilir. Okula gitmeyi heyecanla bekleyen çocuklar bile, okulun getirdiği yorgunluk karşısında bıkkınlık belirtileri gösterebilirler. Bu nedenle çocuğunuzun okula dair gerçekçi bir bakış açısına sahip olmasını sağlamanız çok önemlidir. Öğretmenin sınıftaki öğrencilere çeşitli bilgiler vereceğini ve bunları öğrenmesi gerektiğini korkutmalardan uzak durarak ona anlatın.
Okulların açılması neredeyse bir ayı bulmasına rağmen çocuklarda okula gelme isteksizliği ve okul fobisi oluşabilme ihtimali devam etmektedir. Duygusal olarak gel-git lerin devam ettiği bu süreci de aynı başarıyla devam ettirebilmek için;
Soğukkanlı ve kararlı olun: Okula yeni başlayan çocuğun henüz yaşamadan, zihninde tasarladığı korkuların sönmesi için sabırlı ve kararlı bir tutum sergilemek gerekmektedir. Okulun ona kazandıracakları, okulun özellikle evdeki durum ve ilişkileri açısında kayıplara yol açmayacağı vurgulanmalı ve sınıf öğretmeni ile kuracağı ilişkinin desteklenmesi, öğretmenin önerileri ile hareket edilmesi çok önemlidir.
Çocuklarınızın okula alışma sürecinde okulda bulunmayın : Ailelerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri, çocukların okula alışma sürecini kolaylaştırmak amacıyla, uzun süre okulda bulunmalarıdır. Günlerce çocuklarıyla birlikte okulda kalan ebeveynler, çocuklarının korkularını desteklemiş olmaktadırlar. Yeni bir ortama alışmaya çalışan çocuklar için ailelerin yanlarında bulunması onlara, ‘ ailem hep yanımda demek ki okul tehlikeli bir yer ‘ subilimine mesajı vermekte ve okul korkusu oluşturmalarına neden olmaktadır. 6 yaş; arkadaş ve oyun grubu kurabilmek için gerekli duygusal ve zihinsel gelişimlerinin tamamladığı dönemdir. Veliler çocuklarının sosyalleşmesi ve okulda kendilerini güvende hissedebilmeleri için onlara özerklik fırsatı vermelidir.
Ve son olarak; çocuklar bu dönemlerinde bilişsel gelişimlerinin yanı sıra psikomotor gelişimlerini de tamamlamaktadırlar. Aileler çocuklarının zihinsel gelişimine önem verirken, motor gelişimini ihmal etmemelidirler. Yoğun bir disiplin sisteminden gelen çocuklara, dinlenmeleri ve oyun oynamaları için fırsat verilmelidir.
Şimdi okullu olan kocaman çocuklarınız aynı zamanda oyun oynamaya ve size sarılmaya ihtiyaç duyacak kadar ufacık çocuklar…
NUMARANIZI BIRAKIN SİZİ ARAYALIM
‘’Form yardımıyla numaranızı bırakın sizi arayalım, eğitim anlayışımızı ve olanaklarımızı anlatalım.‘’⛔ İŞ BAŞVURULARINIZ İÇİN LÜTFEN NUMARA BIRAKMAYINIZ VE KARİYER SAYFAMIZI ZİYARET EDİNİZ ! 👈
Lütfen size ulaşabileceğimiz bir telefon numarası ve ilgili birimin size ulaşabilmesi için ilgilendiğiniz kampüsü seçiniz. Teşekkür ederiz.
Copyright © 2022 Zübeyde Hanım Eğitim Kurumları - All Rights Reserved.